top news

Events/Nieuws

Keune: partnerschap door toewijding

maandag, 02 september 2024 09:45

In een exclusief interview voor EsteticaHAIR sprak de Britse hoofdredacteur Gary Kelly met George Keune sr. (voorzitter van de Raad van Bestuur) en zijn zoon, CEO Eelco Keune, over de reis van Keune Haircosmetics tot nu toe, de plannen voor de toekomst en de onverminderde toewijding aan haarprofessionals en hun bedrijven.

KEUNE IS EEN FAMILIEBEDRIJF IN DE DERDE GENERATIE. WELKE INVLOED HEEFT DIT OP DE BESLISSINGEN DIE JIJ VOOR JOUW BEDRIJF NEEMT?
Eelco: “Hoewel het voor ons belangrijk is om financieel succesvol te zijn, worden we gedreven door het hebben van een positieve invloed op mensen - voornamelijk op kappers en hun klanten - zowel nu als voor toekomstige generaties. Vanaf het begin zei mijn grootvader hetzelfde als ik nu zeg: we willen niet hebzuchtig zijn, maar willen de industrie juist dienen. Ik ben er erg trots op dat we ons aan het plan houden! Kortetermijnwinst is niet ons einddoel, maar we richten ons op het nemen van verstandige beslissingen voor toekomstige generaties.”

WAAROM IS HET VOOR JOU ZO BELANGRIJK OM PRODUCTEN EN DIENSTEN EXCLUSIEF AAN TE BIEDEN AAN SALONS?
Eelco: “We stoppen ons hart en ziel in de productie van een product. Door het beste product te maken, kan de kapper het aantrekkelijk maken voor klanten. Het zou volkomen oneerlijk zijn als de klant dan de mogelijkheid had om dat product online of in een winkel te kopen. Als gevolg daarvan zijn we gestopt met zakendoen met groothandels. Het was een beslissing die ons miljoenen heeft gekost, maar ik ben er erg trots op dat we dat hebben gedaan en dat we die beslissing hebben genomen. Ik betaal die prijs graag, omdat het onze toewijding onderstreept om een loyale partner te zijn voor haarprofessionals.”

VEEL BEDRIJVEN VERHUIZEN HUN PRODUCTIEFACILITEITEN NAAR AZIË OF ANDERE LANDEN. WAAROM HEBBEN JULLIE BESLOTEN OM DE FABRIEK IN NEDERLAND TE HOUDEN?
Eelco: “Dat komt omdat we nooit concessies doen aan de productkwaliteit. Dat hebben we nooit gedaan en dat zullen we ook nooit doen. Misschien zijn we ook control freaks, maar we zien onszelf nog steeds als een boutique fabriek. Ik maak deze vergelijking altijd met brood. Er is brood uit de supermarkt en brood van de ambachtelijke bakkerij op de hoek van de straat; het is allebei brood, maar het verschil zit ’m in de ingrediënten plus de tijd en moeite die erin gaat zitten om het te bakken. Hetzelfde geldt voor producten: we kunnen naar een land met lage arbeidskosten gaan en een paar dollar besparen, maar we willen de controle hebben over hoe het wordt gemaakt en zeker weten dat er geen kinderarbeid of uitbuiting van werknemers bij betrokken is. Omdat we onze productie hier hebben, kunnen we het meteen in het laboratorium testen en goedkeuren voor verkoop.”

KEUNE HEEFT ONLANGS DE B CORP CERTIFICERING ONTVANGEN. WAAROM IS DIT ZO BELANGRIJK?
Eelco: “We speelden al een tijdje met het idee om een B Corp certificering aan te vragen, maar toen was een van onze partners in Brazilië er stellig van overtuigd dat dit het juiste was om te doen, dus ik heb het heroverwogen. We zijn er erg trots op dat we erin geslaagd zijn om een heel lang en zorgvuldig uitgevoerd proces van bijna twee jaar te doorlopen. Uiteindelijk kregen we de B Corp certificering zonder dat we iets aan het bedrijf hoefden te veranderen. Als je een familiebedrijf bent, zou je al een sterk moreel kompas moeten hebben, maar om nu ook daadwerkelijk erkend te worden als een bedrijf dat morele normen hooghoudt, betekende veel voor ons.”

WE WILLEN GRAAG NOG WAT MEER WETEN OVER DE DIENSTEN DIE JE AANBIEDT AAN JE PROFESSIONELE PARTNERS, AFGEZIEN VAN UITSTEKENDE PRODUCTEN.
Eelco: “Ik denk dat het ergste wat een bedrijf kan overkomen, vooral een bedrijf dat al meer dan een eeuw bestaat, is om zelfingenomen te worden. Ondanks onze lange bestaan en succes, willen we nog steeds blijven groeien. We zijn ons er terdege van bewust dat we toegevoegde waarde moeten bieden in alles wat we doen. Als fabrikant waar salons op kunnen vertrouwen, moeten we ze helpen hun volledige potentieel te benutten. Het product is de hoeksteen van het leveren van de service, maar om waarde toe te voegen, moeten we allemaal samenwerken om de reputatie van deze hele industrie te verbeteren en in zijn rechtmatige positie te brengen als een zeer gerespecteerd beroep. Door salons te helpen groeien en te ondersteunen om hun bedrijf vooruit te helpen, helpen we hen ook om zowel financieel als creatief succesvoller te zijn. Het is belangrijk om toe te voegen dat we zonder de kappers niets zijn; hoe goed een haarproduct ook is, het kan zijn magie alleen uitoefenen in de handen van een echte kunstenaar.”

IN 2022 OPENDE JE THE HOUSE OF KEUNE BY BLOOM, EEN FLAGSHIP SALON & ACADEMY IN LONDEN. WAAROM IS EEN FACILITEIT ALS DEZE ZO BELANGRIJK VOOR JOU?
Eelco: “Londen is en blijft natuurlijk 'the hair capital of the world'. Daarom zijn we daar neergestreken. The House of Keune in Londen is een meer dan 500 m2 groot, ultramodern gebouw met een salon met 29 zitplaatsen en een trainingsacademie. Het vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf en toont onze toewijding aan de professionele kappersbranche. Het is ook een bewijs van het feit dat we altijd het gevoel hebben dat we op hetzelfde niveau zitten als onze klanten; we zijn niet beter dan zij en er is geen hiërarchie. Het symboliseert dus dat we allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben en dat we elkaar nodig hebben om mensen mooi te maken en zich goed te laten voelen over zichzelf."

HOE KUN JE CONCURREREN MET VEEL GROTERE MERKEN OP HET GEBIED VAN CREATIEVE EN EDUCATIEVE ONDERSTEUNING AAN SALONS?
Eelco: “We proberen altijd een stapje extra te zetten in alles wat we doen, hoewel groter niet altijd beter betekent. We willen de beste zijn, niet de grootste. Het gaat erom dingen op het juiste moment te doen met de juiste mensen. Ik ben ervan overtuigd dat onze educatieve ondersteuning veel beter is dan die van onze concurrenten, omdat we haarartiesten als individuen kunnen behandelen. Een 'one-size-fits-all'-aanpak van training en opleiding past niet bij ons. Het gaat erom saloneigenaren en werknemers te ondersteunen op een manier die bij hen past in elke fase van hun carrière, zowel door middel van directe educatie als e-learning. Zolang ze kapper zijn, zullen wij hun educatieve partner zijn.”

WAT IS HET ASPECT VAN HET BEDRIJF WAAR JE HET MEEST TROTS OP BENT?
George: “Eelco heeft het al even aangestipt: vasthouden aan het plan! In drie generaties hebben we een solide bedrijf opgebouwd door volledige toewijding aan deze industrie. Ik ben erg trots op de sterke fundamenten die mijn vader heeft gelegd en waarop mijn zoon en ik hebben voortgebouwd. Het is iets waar onze toekomstige generaties op kunnen vertrouwen. Ik ben vooral trots op wat mijn zoon heeft bereikt, om te zien dat hij de verleiding heeft weerstaan om hebzuchtig en door geld gedreven te zijn. Vasthouden aan een plan gedurende meer dan 100 jaar bewijst aan de haarindustrie dat wat er ook gebeurt, wij hier zijn om te blijven!”

  • Op 4 april 2022 kreeg Keune het predikaat Royal. Hier ontvangt George Keune sr. de officiële verklaring van de Commissaris van de Koning.



  •  

Related items

  • Eugene Souleiman backstage @ London Fashion Week 02 september 2024

    In een exclusief interview voor Estetica Magazine bespreekt haarexpert en creatieveling Eugene Souleiman zijn werk backstage bij het stylen van het haar voor de Simone Rocha show met de producten van Keune Haircosmetics.

  • THE FUTURE IS... Ambassador Event 02 september 2024

    Eind januari kwamen meer dan 700 ambassadors samen in DeFabrique in Utrecht voor het tweejaarlijkse Ambassador Event van Keune Haircosmetics.

  • Keune is vanaf nu een B Corp 02 september 2024

    Keune Haircosmetics wil een positieve impact maken op de mensen en de planeet. Het ultieme doel? De wereld goed achterlaten voor toekomstige generaties. Keune is onderweg naar een betere toekomst en nu officieel B Corporation gecertificeerd.

  • Celebrating 100 years of Keune 02 september 2024

    Met een spectaculaire show van internationale allure heeft Keune Haircosmetics op zondag 19 juni in de RAI Amsterdam zijn honderdjarig bestaan gevierd.

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL